Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Nepieciešams:
Visas trīs gaļas nomazgā. Cūkgaļu un liellopu gaļu sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daivas nomizo, sīpolu sagriež tā, lai varētu izmalt caur gaļasmašīnu. Visu kopā izmaļ gaļasmašīnā. Gaļas masai piemet sāli, pielej konjaku.
Burkas dibenā liek lauru lapu, timiānu, piparu graudus, virsū līdz gandrīz augšai pilda maltās gaļas masu. Tad burciņu aizvāko, ieliek kādā traukā – pannā vai cepamajā bļodā, kurā ielej ūdeni – pusi vai nedaudz vairāk – un to visu ievieto cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 110 °C temperatūrai. Karsē 90 minūtes jeb pusotru stundu.