Burkā cepta pastēte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 dažādas gaļas – 2/5 liellopu gaļas, 2/5 treknas cūkgaļas un 1/5 vistu sirsniņu, 1–2 sīpoli,
  • dažas ķiploka daiviņas,
  • 30–50 ml konjaka,
  • sāls,
  • 1 neliela lauru lapa, 2 timiāna zariņi, 5–6 melnie piparu graudi,
  • 350–450 ml burciņa ar stikla vāciņu, gumijas paliktni un aizāķējamu metāla aizdari.

Gatavošana:

1

Visas trīs gaļas nomazgā. Cūkgaļu un liellopu gaļu sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daivas nomizo, sīpolu sagriež tā, lai varētu izmalt caur gaļasmašīnu. Visu kopā izmaļ gaļasmašīnā. Gaļas masai piemet sāli, pielej konjaku.

2

Burkas dibenā liek lauru lapu, timiānu, piparu graudus, virsū līdz gandrīz augšai pilda maltās gaļas masu. Tad burciņu aizvāko, ieliek kādā traukā – pannā vai cepamajā bļodā, kurā ielej ūdeni – pusi vai nedaudz vairāk – un to visu ievieto cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 110 °C temperatūrai. Karsē 90 minūtes jeb pusotru stundu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...