Čabatas maize ar smalcinātu cūkgaļas cepeti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • čabata vai kāda līdzīga maize,
  • kečups vai kāda līdzīga mērce,
  • diedzējumi vai zaļumi pēc izvēles.

Cepetim:

  • 1 cūkgaļas gabals cepšanai,
  • 4−5 sīpoli,
  • daži burkāni,
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera,
  • 1−2 tējkarotes čili pulvera,
  • 1 tējkarote sasmalcinātu Kajennas piparu,
  • 1−2 tējkarotes ķiploku pulvera,
  • 1 tējkarote maltu melno piparu,
  • 50 g brūnā cukura,
  • līdz 2 tējkarotēm sāls.

Gatavošana:

1

Cepetim sajauc kopā visas garšvielas. Cūkgaļu apviļā to maisījumā, ietin pārtikas plēvē un uz vairākām stundām ievieto ledusskapī (var noturēt nakti).

2

Sīpolus sagriež gredzenos, novieto piemērota lieluma cepamajā traukā, virsū liek cūkgaļu, pārklāj ar folijas loksni un ievieto līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz gaļa ir kļuvusi tik mīksta, ka sāk jukt laukā – tas ir aptuveni 6−7 stundas. Vienu stundu pirms cepšanas beigām līdzās cepetim novieto dažus nomizotus burkānus.

3

Cūkgaļu saplucina ar divām dakšām, gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus un burkānus, samaisa, ievieto uz pusēm pārgrieztās čabatas maizēs, pārslaka ar kečupu, pārkaisa ar diedzējumiem vai zaļumiem un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...