Cepeškrāsnī ar garšvielām cepti turku zirņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 kārbas turku zirņu,
  • 1 ēdamkarote labas kvalitātes olīveļļas.

Garšvielu maisījums:

  • 1 ēdamkarote sumaka (sumaks – tumši sarkana pulverveida garšviela no etiķkoka augļiem ar patīkamu citrusaugļu garšu),
  • 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera,
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera,
  • pus tējkarote sāls,
  • šķipsna maltu melno piparu.

Pasniegšanai:

  • nedaudz citronu sulas.

Gatavošana:

1

Pirms cepšanas turku zirņi jānoskalo no konservu šķidruma, jānotecina un pēc iespējas rūpīgāk jānosusina. Mitrums ir kraukšķīgi grauzdētu turku zirņu ienaidnieks. Visvienkāršāk ir tos izklāt uz tīra virtuves dvieļa un viegli berzēt, lai pēc iespējas vairāk nožāvētu. Dažu šķirņu turku zirņu miziņas šī procesa laikā dabiski nolobās. Ja vēlaties pagatavot pēc iespējas kraukšķīgākus turku zirņus, var turpināt tos rīvēt dvielī, lai atbrīvotos no visām miziņām.

2

Nosusinātos turku zirņus ievieto lielākā bļodā, vienmērīgi apslaka ar olīveļļu, pēc tam apkaisa garšvielām un samaisa, līdz tie ar tām ir vienmērīgi pārklāti. Sagatavotos turku zirņus ieber cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs (tas palīdzēs novērst garšvielu pielipšanu cepešpannai). Vēlams, lai turku zirņi būtu vienā kārtā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Salāti, Siltie, Dārzeņu salāti, Svētki, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...