Cepta ķirbja humuss Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šāds humuss labi garšo gan salātos, gan uzkodu platē ar grauzdiņiem, dārzeņiem, krekeriem un sieriem.

Nepieciešams:

  • 300 g ķirbja cepšanai,
  • ķiploka daiva,
  • 1 ēdamkarote tahini (sezama sēklu pasta),
  • 400 g konservētu turku zirņu,
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas,
  • 70 ml olīveļļas,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Vispirms izcep ķirbi, to var darīt dažādi – sagriezt šķēlēs un cept ar visu mizu vai arī jau nomizotu un sagrieztu gabaliņos. Galvenais, lai ķirbis ir mīksts.

2

Jaudīgā blenderī liek atdzesētu izcepto ķirbi, noskalotus turku zirņus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. To sākumā pievieno tikai nedaudz, lai pārbaudītu vajadzīgo konsistenci.

3

Jaudīgā blenderī liek atdzesētu izcepto ķirbi, noskalotus turku zirņus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. To sākumā pievieno tikai nedaudz, lai pārbaudītu vajadzīgo konsistenci.

4

Blendē un pēc vajadzības lej klāt vēl olīveļļu, lai iegūtu ideālo konsistenci. Pēc garšas papildus pievieno garšvielas, eļļu vai tahini pastu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...