Šāds humuss labi garšo gan salātos, gan uzkodu platē ar grauzdiņiem, dārzeņiem, krekeriem un sieriem.
Nepieciešams:
Vispirms izcep ķirbi, to var darīt dažādi – sagriezt šķēlēs un cept ar visu mizu vai arī jau nomizotu un sagrieztu gabaliņos. Galvenais, lai ķirbis ir mīksts.
Jaudīgā blenderī liek atdzesētu izcepto ķirbi, noskalotus turku zirņus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. To sākumā pievieno tikai nedaudz, lai pārbaudītu vajadzīgo konsistenci.
Jaudīgā blenderī liek atdzesētu izcepto ķirbi, noskalotus turku zirņus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. To sākumā pievieno tikai nedaudz, lai pārbaudītu vajadzīgo konsistenci.
Blendē un pēc vajadzības lej klāt vēl olīveļļu, lai iegūtu ideālo konsistenci. Pēc garšas papildus pievieno garšvielas, eļļu vai tahini pastu.