Ceptas olas ar rožkāpostiem un šampinjoniem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • Briseles kāposti,
  • šampinjoni,
  • sīpoli,
  • tomāti (var pievienot arī citus dārzeņus pēc izvēles),
  • taukvielas cepšanai,
  • nedaudz rīvēta siera,
  • sāls un malti melnie pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Briseles kāpostus sagatavo vārīšanai, noskalo etiķa ūdenī un tad 5–7 minūtes vāra pasālītā ūdenī katlā bez vāka. Tūlīt izņem laukā un aukstā ūdenī atdzesē.

2

Nomizo un sagriež sēnes, sasmalcina sīpolus un tomātus. Uz pannas sakarsētās taukvielās apcep sīpolus un sēnes, tad pievieno tomātus un dažas minūtes pacep.

3

Pannas saturā iejauc Briseles kāpostus, izbrīvē vietu olām, iesit tās, visu apkaisa ar sāli, pipariem, rīvētu sieru un cep gatavu. (Ja vēlas, olas var arī sakult kultenī, pievienojot uz katru olu 1–2 ēdamkarotes piena vai 1 tējkaroti krējuma, un tad pārliet pannas saturam.)

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Brokastis

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...