Ceptas olas tomātu mērcē “Sakšuka” Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis ēdiens garšo labāk, nekā izskatās un nebūt nav tik sarežģīti pagatavojams, kā varbūt šķiet. Ne velti tas ir ļoti populārs brokastu ēdiens Vidusjūras valstīs un Tuvajos Austrumos. 

Nepieciešams:

  • 4 olas,
  • 800 g sasmalcinātu savā sulā konservētu tomātu,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiploka daivas,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
  • 1 tējkarote cukura,
  • čili pulveris – pēc garšas,
  • sāls – pēc garšas,
  • garšaugi – pēc izvēles (rozmarīns, timiāns),
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms smalki sakapā nomizotu sīpolu un ķiploku daivas.

2

Sakarsē pannu ar eļļu un uz lēnas uguns liek cepties vispirms sīpolus, lai tie kļūst caurspīdīgi, bet ne brūni. Pievieno sasmalcināto ķiploku, tomātu pastu, garšvielas, cukuru, apmaisa un kādu minūti pacep.

3

Pievieno konservētos tomātus, visu rūpīgi samaisa un ļauj sautēties vismaz 7–10 minūtes, līdz mērce sāk burbuļot. Šajā brīdī tomātu mērci pagaršo – ja šķiet, ka prasās vēl kāda garšviela, ir īstais brīdis to pievienot.

4

Pannā izveido nelielas iedobītes, kur iesist katru olu. Raugieties, lai tās nesaliptu kopā un pēc tam no pannas būtu viegli izņemamas. Iesit pa vienai olas, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes, līdz olas izcepušās vēlamajā konsistencē.

5

Pasniedz katram atsevišķi olu un daļu tomātu mērci. Ja vēlas, papildina ar svaigu baziliku.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Brokastis