Olas ar ūdeni, sāli, pipariem un muskatriekstu sakuļ viendabīgā masā.
Masu lej uz pannas ar sakarsētā sviestā un, kad tā sāk sarecēt, savelk uz vidu, apgriež, un izkarsē zem vāka.
Austriešu putotā omlete
Nepieciešams:
2 olas,
30 ml piena,
pustējkarote cukura,
šķipsniņa sāls,
sviests cepšanai.
Gatavošana:
Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem un atsevišķi saputo – dzeltenumus ar cukuru, bet baltumus ar sāli. Sakultajos olu dzeltenumos iemaisa pienu, tad iecilā saputotos olu baltumus.
Masu lej uz pannas ar sakarsētā sviestā un, kad tā sāk sarecēt, savelk uz vidu, apgriež un izkarsē zem vāka.
Vācu sātīgā omlete
Nepieciešams:
3 olas,
35 g miltu,
30 g siera,
15 g sviesta,
6 ēdamkarotes piena,
1 ēdamkarote sasmalcinātu zaļumu,
malti sarkanie pipari,
sāls.
Gatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās.
Miltus iemaisa aukstā pienā, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno dzeltenumus un samaisa. Pievieno baltumus, rīvētu sieru, zaļumus, sāli un piparus.
Apcep uz sakarsētas pannas sviestā no abām pusēm.
Gruzīnu vasaras omlete
Nepieciešams:
2 olas,
2 ēdamkarotes ūdens,
2 ēdamkarotes ar kaudzi izlobītu, samaltu valriekstu kodolu,
pa šķipsniņai sāls un piparu,
eļļa cepšanai.
Gatavošana:
Olas ar ūdeni, valriekstiem, sāli un pipariem sakuļ viendabīgā masā.
Masu lej uz pannas labi sakarsētā eļļā, uz mazas liesmas zem vāka karsē 4–5 minūtes, tad bez vāka karsē vēl 2–3 minūtes un apgriež otrādi. Ja virspusē vēl bijis nedaudz pašķidrs, par to nav jāuztraucas. Apgrieztu omleti karsē, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Pasniedz ar siera un dārzeņu šķēlēm. Šīs omletes ziemas variantā klāt pievieno 1–2 ēdamkarotes sasmalcināta kūpināta šķiņķa.