Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Čia sēklas ir gandrīz bez garšas, taču tās ir lielisks kalcija, magnija, dzelzs, antioksidantu, šķiedrvielu un omega-3 avots. Pietiekami ilgi paturētas, tās pienā uzbriest, un tādējādi var iegūt ļoti interesantu desertu.
Nepieciešams:
Traukā ieber čia sēklas, pielej pienu, apmaisa un atstāj kādas 10 minūtes, lai uzbriest. Pēc tam vēlreiz kārtīgi izmaisa, jo citādi var veidoties kunkuļi.
Pievieno medu, riekstus, sēkliņas, vēlreiz izmaisa un atstāj pusstundu vai ilgāk iestāvēties.
Pirms lietošanas pievieno svaigas ogas, grezno ar piparmētru lapiņu un pasniedz.