Čia sēklu «pudiņš» Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Čia sēklas ir gandrīz bez garšas, taču tās ir lielisks kalcija, magnija, dzelzs, antioksidantu, šķiedrvielu un omega-3 avots. Pietiekami ilgi paturētas, tās pienā uzbriest, un tādējādi var iegūt ļoti interesantu desertu.

Nepieciešams:

  • 3–4 ēdamkarotes čia sēklu,
  • 1 glāze mandeļu piena,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • svaigas ogas, sasmalcināti rieksti, sēkliņas (saulespuļu, linsēklas u.c. – pēc izvēles),
  • kāda piparmētru lapiņa.

Gatavošana:

1

Traukā ieber čia sēklas, pielej pienu, apmaisa un atstāj kādas 10 minūtes, lai uzbriest. Pēc tam vēlreiz kārtīgi izmaisa, jo citādi var veidoties kunkuļi.

2

Pievieno medu, riekstus, sēkliņas, vēlreiz izmaisa un atstāj pusstundu vai ilgāk iestāvēties.

3

Pirms lietošanas pievieno svaigas ogas, grezno ar piparmētru lapiņu un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Svētki, Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...