Dārzeņu pīrāgs ar siera cepurīti un tomātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 200 g miltu,
  • 130 g kokosriekstu eļļas (istabas temperatūras),
  • 4 ēdamkarotes auksta ūdens (2 karotes ūdens var aizstāt ar degvīnu),
  • 2–3 šķipsnas sāls.

Pildījumam:

  • 100 g rīvēta siera,
  • 1 glāze sasmalcināta cukīni,
  • 1 glāze sasmalcinātu brokoļu,
  • pus glāze sasmalcinātas paprikas,
  • 100 g spinātu,
  • 7–8 ķirštomāti,
  • daži lociņi,
  • 2 olas,
  • 100 ml piena,
  • 2 tējkarotes Vidusjūras garšaugu maisījuma,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Miltus sajauc ar sāli, uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī, lai atdziest.

2

Vēsajiem miltiem liek klāt pa 1 ēdamkarotei kokosriekstu eļļas un ar aukstu mīklas dalāmo nazi vai kādu citu vēsu rīku katru iekapā miltos – sākotnēji veidojas pikas, beigās – rīvmaizei līdzīgs maisījums. Ņem vēsu ūdeni (interesantāka garšas nots ir tad, ja pusi ūdens aizstāj ar degvīnu), pa vienai ēdamkarotei pārslaka mīklu un iemaisa, līdz mīklu var saspiest pikā (mīklu nedrīkst pārmīcīt). Tad mīklu ievieto starp divām pārtikas plēves loksnēm un izveltnē. Virsējo plēvi noņem, uz apakšējās uzliek 20 cm diametra veidni ar noņemamām malām, apgriež otrādi, noņem plēvi un mīklu iespiež veidnē, veidojot apmēram augstas maliņas. Lieko mīklu virs apmales nogriež, dibenu sadursta ar dakšiņu un visu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

3

Atdzesētajā veidnē virs mīklas ieklāj cepamo papīru, piepilda ar pupām, zirņiem vai speciālām cepamajām lodītēm, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 20 minūtes, tad izņem papīru ar smagumu, cep vēl 5 minūtes un izņem no cepeškrāsns. Pildījumam daļu neliela cukīni nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, nospiež lieko šķidrumu.

4

Brokoli, tāpat nelielu daļu, sadala rozetēs un tās sasmalcina ar nazi. Spinātus noskalo, sasmalcina, blanšē, noskalo aukstā ūdenī, notecina sietā un vēl nospiež lieko šķidrumu. Apmēram pusi paprikas sagriež kubiņos. Visu sajauc kopā, iemaisa pusi no rīvētā siera, novieto uz mīklas pamatnes un izlīdzina. Sakuļ olas ar pienu, iemaisa atlikušo sieru, sāli, piparus un pārlej pildījumam. Virsū izkārto uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, tos iespiežot pildījumā, un lociņus.

5

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 50–60 minūtes, līdz virspuse top zeltaini brūna. Ļauj padzist veidnē un tikai pēc tam izņem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...