Falafeli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā ceptas bumbiņas vai plācenīši. To gatavo no iepriekš novārītiem, sasmalcinātiem turku zirņiem, cūku pupām vai to maisījuma, pievienojot dažādas garšvielas – pētersīļu lapiņas, koriandra lapiņas un sēklas, ķiplokus, sīpolus, sāli, piparus, kumīnu (vai ķimenes). Ēdams vairākos veidos – gan kā uzkoda, gan kā pamatēdiens, karsts vai auksts, ar mērci vai ar salātiem...

Nepieciešams:

  • 1 kārba (400 g) konservētu turku zirņus,
  • 1 neliels sīpols,
  • 1–2 ķiploka daiviņas,
  • 1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu lapiņu,
  • pa šķipsnai samaltu kumīna un koriandra sēklu,
  • čili pārslas – uz naža gala,
  • sāls pēc garšas,
  • 2–3 ēdamkarotes kviešu miltu,
  • krējums ar garšvielām pēc izvēles – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Turku zirņus notecina no konservu šķidruma. Sīpolu un ķiploka daivas smalki sakapā.

2

Turku zirņus sablendē vai sastrādā virtuves kombainā, iemaisa sīpolus, ķiplokus, pētersīļu lapiņas, visas garšvielas, tad iemaisa miltus un ļauj masai 15–20 minūtes pastāvēt.

3

No masas veido nelielas bumbiņas un pa porcijām iegremdē labi sakarsētā eļļā (fritierī vai katliņā ar biezu dibenu), vāra, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

4

Pasniedz, pievienojot trauciņu ar krējumu, kurā iemaisītas garšvielas pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...