Humuss ar saldajiem kartupeļiem
Nepieciešams
400 g saldo kartupeļu
4–5 ķiploku...
Nepieciešams:
Atlaidinātu kārtaino mīklu izrullē plānā kārtā un ieklāj ar sviestu vai eļļu iesmērētā formā. Mīklu rūpīgi izlīdzina vienādā biezumā pa visu trauku un sadursta ar dakšiņu, lai cepoties tā nepūstos.
Mīklas pamatni liek cepties 180 °C temperatūrā uz 10 minūtēm, lai mīkla izcepas un nav jēla, bet vēl nav arī zeltaini brūna.
Spinātus nomazgā, atdala no kātiņiem un nosusina. Atsevišķā bļodā saputo olas, tad samaisi ar skābo krējumu un pievieno sadrupinātu fetas sieru un piparus. Tad olu masā iemaisa spinātus.
Uz apceptās mīklas uzlej bļodas saturu un liek cepties 200 °C temperatūrā uz 25–30 minūtēm, līdz virskārtā siers apcepies zeltaini brūns un mīklas malas redzamas kraukšķīgas. Pasniedz siltu vai atdzisušu.