Franču maize ar garšaugu sviestu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kad gaidāmi viesi vai arī pašiem sevi gribas palutināt ar maizi citādā izpildījumā, pagatavojiet garšaugu sviestu un pildiet to franču maizes iegriezumos. Uzkodu platē sanāks izcila piedeva, kas pazudīs zibenīgā ātrumā.

Nepieciešams:

  • franču maizes klaips,
  • 200 g sviesta,
  • saišķis svaigu zaļumu,
  • sāls pēc garšas,
  • 1–2 ķiploka daivas.

Gatavošana:

1

Nelielā katliņā uz lēnas uguns vai mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu. Smalki sakapā zaļumus un caur ķiplokspiedi izspiež ķiploku daivas.

2

Sviestu sajauc ar zaļumiem, sāli un ķiploku, rūpīgi samaisa. Pēc garšas jāizvērtē, vai nevajag vēl kaut ko pievienot. Sviestam jābūt garšīgam pašam par sevi, tāpēc nežēlojiet piedevas.

3

Franču maizes klaipā iegriež vairākus griezumus un tos nedaudz papleš, lai var iepildīt sviestu. Tā masu ar tējkaroti bagātīgi iesmērē katrā iedaļā. Ja sviests palicis pāri, maizes klaipu apsmērē arī no virspuses.

4

Maizi ietin folijā un liek cepties 180 °C temperatūrā uz 15–20 minūtēm, atkarībā no klaipa lieluma, līdz maize ir viegli kraukšķīga. Bauda siltu, noplēšot pa šķēlei.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...