Kad gaidāmi viesi vai arī pašiem sevi gribas palutināt ar maizi citādā izpildījumā, pagatavojiet garšaugu sviestu un pildiet to franču maizes iegriezumos. Uzkodu platē sanāks izcila piedeva, kas pazudīs zibenīgā ātrumā.
Nepieciešams:
Nelielā katliņā uz lēnas uguns vai mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu. Smalki sakapā zaļumus un caur ķiplokspiedi izspiež ķiploku daivas.
Sviestu sajauc ar zaļumiem, sāli un ķiploku, rūpīgi samaisa. Pēc garšas jāizvērtē, vai nevajag vēl kaut ko pievienot. Sviestam jābūt garšīgam pašam par sevi, tāpēc nežēlojiet piedevas.
Franču maizes klaipā iegriež vairākus griezumus un tos nedaudz papleš, lai var iepildīt sviestu. Tā masu ar tējkaroti bagātīgi iesmērē katrā iedaļā. Ja sviests palicis pāri, maizes klaipu apsmērē arī no virspuses.
Maizi ietin folijā un liek cepties 180 °C temperatūrā uz 15–20 minūtēm, atkarībā no klaipa lieluma, līdz maize ir viegli kraukšķīga. Bauda siltu, noplēšot pa šķēlei.