Franču tosti ar medū ceptiem persikiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 5–6 šķēles baltmaizes,
  • 2 olas,
  • 2 ēdamkarotes piena,
  • 1 ēdamkarotes cukura,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • nedaudz eļļas cepšanai,
  • 1,5–2 persiki uz katru maizes šķēli.

Persiku karamelizēšanai:

  • 2–3 ēdamkarotes šķidra medus (pēc vēlēšanās var aizstāt ar kļavu sīrupu),
  • 2–3 šķipsnas vaniļas,
  • 1–2 šķipsnas malta kardamona,
  • 1 šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Nelielā bļodā sajauc medu, vaniļu, kardamonu un sāli. Persikus noskalo, nožāvē, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un vēlreiz pārgriež uz pusēm. Katru persiku ceturtdaļu apsmērē ar medus maisījumu un liek cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.

2

Bļodiņā sakuļ olas ar pienu, cukuru un kanēli. Ņem pa baltmaizes šķēlei, iemērc olu un piena maisījumā un liek uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā (var izmantot arī sviestu). Cep no abām pusēm brūnganas.

3

Uz izceptām, karstām maizītēm novieto persiku ceturtdaļas un pasniedz. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar cukuru vai pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Augļu

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...