Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Persiku karamelizēšanai:
Nelielā bļodā sajauc medu, vaniļu, kardamonu un sāli. Persikus noskalo, nožāvē, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un vēlreiz pārgriež uz pusēm. Katru persiku ceturtdaļu apsmērē ar medus maisījumu un liek cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.
Bļodiņā sakuļ olas ar pienu, cukuru un kanēli. Ņem pa baltmaizes šķēlei, iemērc olu un piena maisījumā un liek uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā (var izmantot arī sviestu). Cep no abām pusēm brūnganas.
Uz izceptām, karstām maizītēm novieto persiku ceturtdaļas un pasniedz. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar cukuru vai pūdercukuru.