Cepts ķirbis ar burratu un medu
Nepieciešams
~1 kg ķirbja
burattas siers
olīveļļa...
Franči radījuši izcilu recepti kā palutinās garšu kārpiņas laiskās brīvdienās. Bagātīgi apmērcētas olā, pārbērtas ar cukuru un kanēli, ceptas sviestā, maizītes garšos apburoši.
Nepieciešams:
Bļodiņā sakuļ olas. Sakarsē pannu un izkausē sviestu.
Ņem pa vienai maizes šķēlei, no abām pusēm apmērcē sakultajā olā un liek cepties uz karstās pannas.
Cukuru un kanēli uzreiz uzber uz augšpuses. Kad apakšpuse apcepusies zeltaini brūna, maizītes apgriež un uzber cukuru un kanēli arī šai pusei. Cep, līdz maizītes ir zeltaini brūnas no abām pusēm.
Pasniedz, pārlejot ar medu.