Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams (4 porcijas):
Lēzenā bļodā ar dakšiņu sajauc miltus ar cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar pienu. Ābolus nomizo, izgrebj serdi un sagriež centimetra biezās šķēlēs.
Katru ābola šķēli vispirms no abām pusēm un sānu malām apviļā miltu masā, tad – olās un pēc tam liek fritēties uzkarsētā eļļā. Svarīgi, lai eļļa būtu pietiekami karsta, citādi mīkla neapcepsies, bet izplūdīs pa eļļu. Vislabāk eļļas gatavību fritēšanai pārbaudīt, ielejot mazāk par pustējkaroti olas masas un palūkojot, vai tā uzreiz sāk čūkstēt vai apcepas tikai pamazām.
Ābolu gredzenu apcep zeltaini brūnu no abām pusēm un izņem ar putu karoti. Liek to uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa un pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru.