Fritēti āboli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijas):

  • 4 vidēja lieluma āboli,
  • glāze piena,
  • pusotras glāzes miltu,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 2 olas,
  • eļļa fritēšanai,
  • pūdercukurs pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Lēzenā bļodā ar dakšiņu sajauc miltus ar cepamo pulveri. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar pienu. Ābolus nomizo, izgrebj serdi un sagriež centimetra biezās šķēlēs.

2

Katru ābola šķēli vispirms no abām pusēm un sānu malām apviļā miltu masā, tad – olās un pēc tam liek fritēties uzkarsētā eļļā. Svarīgi, lai eļļa būtu pietiekami karsta, citādi mīkla neapcepsies, bet izplūdīs pa eļļu. Vislabāk eļļas gatavību fritēšanai pārbaudīt, ielejot mazāk par pustējkaroti olas masas un palūkojot, vai tā uzreiz sāk čūkstēt vai apcepas tikai pamazām.

3

Ābolu gredzenu apcep zeltaini brūnu no abām pusēm un izņem ar putu karoti. Liek to uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa un pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Augļu

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...