Brokoļu salāti ar bekonu
Nepieciešams
neliels brokolis
dažas bekona šķēles
1...
Saldā maize, kas ideāli piemērota laiskiem un ģimeniskiem brokastu rituāliem. Dzērvenes var aizstāt ar jebkurām citām ogām, kas glabājas saldētavā vai iegādātas svaigas.
Nepieciešams:
Bļodā saputo olas, pielej paniņas, eļļu, vaniļu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
Atsevišķi izsijā miltus ar cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Visu samaisa un pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Mīklā iemaisa ogas.
Pagatavoto mīklu lej ietaukotā kēksa formā.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni stundu, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj atdzist un tad izņem no formas.