Gardā paniņu maize ar dzērvenēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Saldā maize, kas ideāli piemērota laiskiem un ģimeniskiem brokastu rituāliem. Dzērvenes var aizstāt ar jebkurām citām ogām, kas glabājas saldētavā vai iegādātas svaigas.

Nepieciešams:

  • 200 ml paniņu,
  • 2 olas,
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas,
  • 200 g kviešu miltu,
  • tējkarote cepamā pulvera,
  • naža gals sodas,
  • 150 g cukura,
  • šķipsna sāls,
  • 2 saujas dzērveņu (saldētu vai svaigu),
  • vaniļas ekstrakts vai vaniļas pāksts pēc garšas.

Gatavošana:

1

Bļodā saputo olas, pielej paniņas, eļļu, vaniļu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.

2

Atsevišķi izsijā miltus ar cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Visu samaisa un pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Mīklā iemaisa ogas.

3

Pagatavoto mīklu lej ietaukotā kēksa formā.

4

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni stundu, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj atdzist un tad izņem no formas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...