Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Nepieciešams:
Griķus pārlasa, noskalo un maisot apgrauzdē uz sausas pannas, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
Kad putraimi kļuvuši zeltaini, tos ieber kaltiņā, pārlej ar verdošu ūdeni vai buljonu, pieber sāli pēc garšas un uz vidējas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Kad putraimi lielāko daļu ūdens ir uzsūkuši, tajos iemaisa sviestu, uzliek vāciņu un uz mazas uguns zem vāka turpina vārīt, līdz putraimi mīksti un ūdens izsusējis. Ja ūdens vairs nav, bet putraimi vēl nav mīksti, pēc vajadzības iemaisa vēl sviestu un nedaudz pasutina.
Tad katliņu noņem no uguns, ar visu vāku ietin dvielī, lai saglabātos siltums, un atstāj uz 20 minūtēm piebriest.