Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms sagatavo ķiplokus mērcei – ķiploku galviņai nedaudz nogriež augšdaļu, griezumā vietā tajā ielej olīveļļu un tad visu ietin folijā. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 10 minūtes, līdz ķiploku daivas top mīkstākas un smaržīgas. Gatavu ķiploku galviņu, izņem no cepeškrāsns, ļauj nedaudz atdzist, pēc tam nomizo un sasmalcina pēc iespējas smalkāk.
Gatavo mērci – mazā bļodiņā samaisa apceptos, sasmalcinātos ķiploku ar pārējām mērces sastāvdaļām (svaigām koriandra vai bazilika lapiņām, laima sulu, baltvīnu, olīveļļu un čili pastu). Visu sakuļ kopā un noliek malā.
Grilē garneles: uzkarsē āra grilu vai cepeškrāsni ar režģi. Garneles nosusina, pārkaisa ar sāli un pipariem, apsmidzina ar olīveļļu un visu samaisa. Garneles saver uz iesmiņiem un cepiet 3 minūtes no vienas puses un 2 minūtes – no otras puses, līdz garneles kļūst sārtas (pat vislielākās garneles būs gatavas apmēram 5 minūtes, tāpēc ir jāuzmanās, lai tās nepārceptu).
Garneles pasniedz ar mērci, kuru pasniedz atsevišķā trauciņā.