Dažreiz pietiek ar pašu vienkāršāko, lai pilnībā izbaudītu kabaču sezonas priekus. Gardi plācenīši derēs kā vēlām brokastīm, tā vieglām vakariņām, turklāt šis ir labs veids, lai bērniem iemānītu nevēlamo dārzeni ikdienas maltītēs.
Nepieciešams:
Kabačus sarīvē uz sakņu rīves un liek sietā virs bļodas, lai notek sula. Vislabāk ik pa brīdim tos ar pirkstiem paspaidīt, lai sula izdalās ātrāk. Ja cepsiet slapjus kabačus, masa uz pannas plūdīs, plācenīši būs šķidri un izjuks.
Kad kabači nosusināti, tos sajauc ar sakultu olu, sarīvētu sieru, garšvielām, smalki sakapātu sīpolu.
Masā pa karotei iecilā miltus un iemaisa. Masai jābūt ne pārāk šķidrai, bet arī ne kā biezenim. Beigās iemaisa svaigi sakapātus zaļumus.
Pannā sakarsē eļļu un uz tās pa karotei liek sagatavoto masu. Cep no abām pusēm kraukšķīgus un zeltaini brūnus.