Ķirbju kēksi ar parmezānu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g cepeškrāsnī cepta ķirbja mīkstuma,
  • 3 olas,
  • 60 g rīvēta parmezāna,
  • 1–2 ēdamkarotes rīvmaizes,
  • šķipsniņa sāls,
  • piparmētru lapiņas – pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Ķirbi ar visu mizu sagriež šķēlēs, novieto uz cepamās plāts, ieliek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep mīkstu. Pēc izcepšanas izņem laukā, nedaudz atdzesē, notīra no mizas un saspaida ar dakšiņu. (Pārpalikumu no receptē noteiktā daudzuma var iesaiņot, uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām un izmantot citos ēdienos.)

2

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno sāli un saputo stingrās putās – tā, lai, apgriežot bļodu uz mutes, putas nekristu laukā.

3

Olu dzeltenumus puto, līdz tie palielinās apjomā un kļūst gaiši, tad pieliek ķirbja mīkstumu un ar mikseri saputo kopā. Ķirbju un olu dzeltenumu masā iemaisa divas trešdaļas rīvētā siera (tas ir, 40 g) un iecilā olu baltumus.

4

Mafinu pannā ieliek papīra mafinu formiņas un līdz pusei piepilda ar pagatavoto ķirbju un olu masu. Mafinu pannu liek cepamajā pannā ar paaugstinātām malām, apakšā palej ūdeni, visu ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 25 minūtes. Tad kēksus pārkaisa ar parmezāna un rīvmaizes maisījumu un cep vēl 5 minūtes.

5

Gatavus izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist, rotā ar piparmētru lapiņām (vai ko citu pēc izvēles) un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...