Ķirbju maize ar valriekstiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kāpēc lai maizi nepagatavotu no ķirbjiem? Iznākums būs ļoti sulīgs, mīksts un salds, tāpēc garšos gan lieliem, gan maziem. Šis noteikti ir labs veids kā iemānīt ķirbi pat tiem, kas to neēd.

Nepieciešams:

  • 100 g mīksta sviesta,
  • 150 g brūnā cukura,
  • 150 g ķirbju biezeņa,
  • 2 olas,
  • 2 tējkarotes kanēļa,
  • pustējkarote malta ingvera,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote sodas,
  • 180 g miltu,
  • šķipsna sāls,
  • sauja valriekstu.

Gatavošana:

1

Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un puto, līdz masa kļuvusi gaiša.

2

Masai pievieno olas, ķirbju biezeni un rūpīgi iemaisa.

3

Bļodas saturam pievieno visas pārējās sausās sastāvdaļas, izņemot riekstus, un iemaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Maisīt šajā brīdī vajag ar karoti, ne vairs mikseri. Beigās iemaisa smalkāk sakapātus riekstus.

4

Pagatavoto mīklu ieklāj vēlamajā formā, kas iepriekš iesmērēta ar sviestu.

5

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 50 minūtes, atkarībā no tā, kāda ir forma un cik bieza ir maize. Kad maize gatava, to atstāj atdzist formā un tikai tad izņem laukā.

6

Griež šķēlēs un bauda ar ievārījumu, krēmsieru vai ēd tāpat.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...