Kāpēc lai maizi nepagatavotu no ķirbjiem? Iznākums būs ļoti sulīgs, mīksts un salds, tāpēc garšos gan lieliem, gan maziem. Šis noteikti ir labs veids kā iemānīt ķirbi pat tiem, kas to neēd.
Nepieciešams:
Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un puto, līdz masa kļuvusi gaiša.
Masai pievieno olas, ķirbju biezeni un rūpīgi iemaisa.
Bļodas saturam pievieno visas pārējās sausās sastāvdaļas, izņemot riekstus, un iemaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Maisīt šajā brīdī vajag ar karoti, ne vairs mikseri. Beigās iemaisa smalkāk sakapātus riekstus.
Pagatavoto mīklu ieklāj vēlamajā formā, kas iepriekš iesmērēta ar sviestu.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 50 minūtes, atkarībā no tā, kāda ir forma un cik bieza ir maize. Kad maize gatava, to atstāj atdzist formā un tikai tad izņem laukā.
Griež šķēlēs un bauda ar ievārījumu, krēmsieru vai ēd tāpat.