Ķirbju plācenīši ar medu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tie, kam negaršo ķirbji, nudien nevar atmest cerības iemīlēt šo dārza ogu, pirms pagaršoti šie plācenīši. Sulīgie ķirbju plācenīši būs lielisks papildinājums brokastu galdam vai arī deserts darba dienu vakaros, turklāt pēc gaumes var variēt ar piedevām – medu, kļavu sīrupu, saldējumu vai kādu ogu mērci.

Nepieciešams:

  • 200 g ķirbja (ieteicams sviesta ķirbis),
  • 100 ml paniņu,
  • 100 g kviešu miltu (var aizstāt arī ar griķu, auzu, rudzu un citiem miltiem),
  • 1 ola,
  • 1 tējkarote brūnā cukura,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls,
  • šķipsna kanēļa,
  • medus pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms no ķirbja pagatavo biezeni. Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabalos, liek nelielā katliņā, pievieno nedaudz ūdens un sautē, ik pa brīdim apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Kad ķirbis ir mīksts, to atdzesē un ar dakšiņu sastampā putras konsistencē.

2

Vidēji lielā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olu, tad pievieno cukuru, paniņas un ķirbi, rūpīgi samaisa. Pēc tam pa ēdamkarotei pievieno miltus un karoti cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas samaisa kopā ar garšvielām. Mīklai jābūt vidēji biezas konsistences, ja šķiet, ka tā ir par šķidru, pievieno vēl miltus, bet, ja par biezu – var līdzēt vēl paniņas.

3

Cep plācenīšus uz iepriekš sakarsētas pannas, kur bagātīgi uzlieta eļļa vai izkausēts sviests. Lai nepiedegtu, plācenīši jācep uz vidējas liesmas.

4

Pasniedz ar medu un, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Pankūkas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...