Konservētu pupiņu plācenīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Arī konservētas pupiņas var būt labs pamats plācenīšu tapināšanai. Tās visai labi garšos ierasto gaļas kotlešu vietā.

Nepieciešams:

  • 180 g sarkano konservēto pupiņu,
  • 100 g vārītu kartupeļu,
  • 1 burkāns,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • 2 ķiploka daivas,
  • šķipsna čili pulvera,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Burkānu sarīvē, pupiņas nokāš un noskalo, sīpolu un ķiploka daivas nomizo un smalki sakapā.

2

Daļu pupiņu sastampā, daļu atstāj veselas. Novārītos kartupeļus sastampā kopā ar pupiņu biezeni un sarīvētajiem burkāniem.

3

Sajauc bļodā visas sastāvdaļas. Masai viegli jāpakļaujas plācenīša veidošanai ar slapjām rokām. Ja šķiet, ka masa neturas kopā, pievieno vienu olu. No masas izveido plācenīšus un liek uz dēlīša.

4

Pannā sakarsē eļļu un cep tajā izveidotos plācenīšus zeltainus no abām pusēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...