Kraukšķīgās kartupeļu pankūkās ieceptas vēršacis ar bekonu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pankūkām:

  • 0,5 kg kartupeļu,
  • pus glāze piena,
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 1 tējkarote sāls,
  • eļļa cepšanai,
  • zaļumi pārkaisīšanai.

Piedevām:

  • bekona šķēles,
  • olas.

Vai zināt?

  • Kartupeļu pankūkām piemērotāki ir miltaini kartupeļi.
  • Jo masa sausāka, jo pankūkas mazāk jūk laukā, tāpēc pēc rīvēšanas svarīgi nospiest lieko kartupeļu sulu. Visērtāk kartupeļus smalcināt sulu spiedē – tā sulu nodalīs vislabāk.
  • Ja sulas trauka dibenā nogulsnējušos cieti pievieno kartupeļu masai, pankūkas sanāk kraukšķīgākas.
  • Lai kartupeļu masa nekļūst pelēcīga, tai tūlīt pēc sarīvēšanas pievieno karstu pienu.
  • Ja kartupeļu pankūkām pievieno kviešu miltus, tos vispirms ieteicams sakult ar olu un tad likt klāt mīklai.
  • Kartupeļu pankūkas cep, eļļu nežēlojot. Ja šķiet pārlieku taukas, tās var nosusināt ar papīra dvielīti.
  • Kartupeļu pankūkas jāēd tūlīt – karstas, jo aukstas vai sildītas zaudē garšu un kraukšķīgumu.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, sarīvē, nospiež ļoti sausus, pārlej ar karstu pienu, kartupeļu masa nesamelnē. Uz pannas nedaudz apcep bekonu.

2

Nolieto kartupeļu sulu nostādina, un cieti, kas izgulsnējas trauka dibenā, pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Olu sakuļ ar miltiem un sāli un iemaisa rīvētajos kartupeļos.

3

Cep labi sakarsētā eļļā – kad apakša nobrūnējusi, pankūkas apgriež uz otru pusi, liek klāt vēlamo skaitu olu un jau apcepto bekonu. Kad olas apcepušās līdz vēlamajai konsistencei, visu pārkaisa ar zaļumiem un ceļ galdā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas