Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams
Pankūkām:
Piedevām:
Kartupeļus nomizo, sarīvē, nospiež ļoti sausus, pārlej ar karstu pienu, kartupeļu masa nesamelnē. Uz pannas nedaudz apcep bekonu.
Nolieto kartupeļu sulu nostādina, un cieti, kas izgulsnējas trauka dibenā, pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Olu sakuļ ar miltiem un sāli un iemaisa rīvētajos kartupeļos.
Cep labi sakarsētā eļļā – kad apakša nobrūnējusi, pankūkas apgriež uz otru pusi, liek klāt vēlamo skaitu olu un jau apcepto bekonu. Kad olas apcepušās līdz vēlamajai konsistencei, visu pārkaisa ar zaļumiem un ceļ galdā.