Kuskusa salāti ar hallumi sieru un vīģēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • kuskuss,
  • hallumi siers,
  • konservētas zaļās pākšu pupiņas,
  • vīģes,
  • saulē kaltēti tomāti,
  • aizdars pēc vēlēšanās (kausēts sviests, krējums, pesto vai Bešamela mērce),
  • sāls un pipari.

Gatavošana:

1

Pagatavo kuskusu pēc ražotāja norādēm. Ja tādu nav, tad ņem 2/3 glāzes putraimu uz 1 glāzi ūdens. Ūdeni uzvāra, katliņu noņem no pavarda, verdošajā ūdenī iemaisa kuskusu, uzliek vāciņu, ļauj 1−2 minūtes pastāvēt, atkal izmaisa, liek uz pavarda un uz mazas uguns karsē vēl 1−2 minūtes. Noņem, pēc garšas piemet sāli, maltus melnos piparus, pieliek izvēlēto aizdaru, izmaisa, tad ļauj brīdi pastāvēt aizvākotā katliņā.

2

Uzkarsē pannu. Hallumi sieru sagriež, liek uz grila pannas un grilē aptuveni 2−3 minūtes no katras puses.

3

Zaļajām pupiņām notecina konservu šķidrumu, tās un saulē kaltētos tomātus pēc vajadzības sasmalcina. Vīģes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs vai daiviņās.

4

Uz servējamā šķīvja kaudzītē liek kuskusu, virsū novieto sieru, vīģes un saulē kaltētos tomātus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Salāti, Dārzeņu salāti