Kuskusa salāti ar hallumi sieru un vīģēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • kuskuss,
  • hallumi siers,
  • konservētas zaļās pākšu pupiņas,
  • vīģes,
  • saulē kaltēti tomāti,
  • aizdars pēc vēlēšanās (kausēts sviests, krējums, pesto vai Bešamela mērce),
  • sāls un pipari.

Gatavošana:

1

Pagatavo kuskusu pēc ražotāja norādēm. Ja tādu nav, tad ņem 2/3 glāzes putraimu uz 1 glāzi ūdens. Ūdeni uzvāra, katliņu noņem no pavarda, verdošajā ūdenī iemaisa kuskusu, uzliek vāciņu, ļauj 1−2 minūtes pastāvēt, atkal izmaisa, liek uz pavarda un uz mazas uguns karsē vēl 1−2 minūtes. Noņem, pēc garšas piemet sāli, maltus melnos piparus, pieliek izvēlēto aizdaru, izmaisa, tad ļauj brīdi pastāvēt aizvākotā katliņā.

2

Uzkarsē pannu. Hallumi sieru sagriež, liek uz grila pannas un grilē aptuveni 2−3 minūtes no katras puses.

3

Zaļajām pupiņām notecina konservu šķidrumu, tās un saulē kaltētos tomātus pēc vajadzības sasmalcina. Vīģes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs vai daiviņās.

4

Uz servējamā šķīvja kaudzītē liek kuskusu, virsū novieto sieru, vīģes un saulē kaltētos tomātus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Salāti, Dārzeņu salāti

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...