Kvinojas–dārzeņu plācenīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tagad pie mums var nopirkt ne vien ievestos kvinojas putraimus, kuri pēc skata atgādina prosu vai kuskusu. Šī Dienvidamerikas Alpu kalnu laukkopības kultūra tiek audzēta arī dažviet Latvijā. Un kāpēc gan ne? Latvijas līdzenumos nav vēsāks kā augstkalnu zonā. Kvinoja pieder pie balandu dzimtas, un tās tuvākie radinieki ir spināti un bietes. Šī auga sēklas ir ne vien bagātas ar uzturvielām, tām piemīt arī patīkama garša. Lūk, kraukšķīgu kvinojas un dārzeņu plācenīšu recepte!

Nepieciešams:

  • 200 g vārītas kvinojas
  • 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu,
  • 1 mazs, sarīvēts cukini,
  • 4 vidēja lieluma sarīvēti burkāni,
  • puse kārbas konservēto zirnīšu,
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas,
  • puse smalki sakapāta sīpola,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • eļļa cepšanai,
  • šķipsna sāls, nedaudz piparu un muskatrieksta.

Gatavošana:

1

Pannā apcep sīpolu un ķiplokus. Pievieno sarīvētus burkānus un sautē, kamēr tie mīksti. Sablenderē vai samīca turku zirņus.

2

Bļodā liek novārīto kvinoju, turku zirņu masu, izsautētos burkānus, cukini, garšvielas un miltus. Visu kārtīgi sajauc.

3

Pannā uzkarsē eļļu. Veido plācenīšus un apcep zeltaini kraukšķīgus. Ja vēlas, tad plācenīšus pirms likšanas uz pannas var apviļāt rīvmaizē vai miltos.

4

Pasniedz ar svaigā siera piciņām, brūkleņu ievārījumu un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Pankūkas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...