Mafini ar brokoļu pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 12 nelielas brokoļu rozetes (var izmantot arī ziedkāpostu rozetes),
  • 270 g istabas temperatūras sviesta,
  • 200 g miltu,
  • 4 lielas olas,
  • 60 g rīvēta Čedaras siera,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote kurkumas,
  • šķipsna Kajennas piparu,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Verdošā, viegli sālītā ūdenī 3–4 minūtes blanšē brokoļus, tad tos brīdi atdzesē aukstā ūdeni un nosusina papīra dvielī.

2

Sajauc kopā sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, Kajennas piparus, kurkumu un sāli.

3

Sviestu sakuļ līdz krēmīgai konsistencei, pievieno cukuru un turpina kult, līdz tas izkusis un masa ir kļuvusi gaisīga. Turpina kult, pa vienai pievienojot olas. Pamazām iemaisa sauso sastāvdaļu maisījumu un pašās beigās iejauc rīvēto sieru.

4

Mafinu formiņu apakšā iepilda nedaudz mīklas, tad ievieto vienu brokoļa rozeti ar kāta vietiņu uz leju un virsū liek pārējo mīklu tā, lai tā noklāj brokoļu rozetes.

5

Cep vidējā siltumā apmēram pusstundu, līdz mafini kļūst zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas