Maizes pudiņš ar pūdercukuru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350 ml trekna piena,
  • 300 g svaigu vai saldētu augļu,
  • 8–10 šķēles pilngraudu maizes,
  • 50 g mīksta sviesta,
  • 3 ēdamkarotes «Muscovado» cukura,
  • 2 lielas olas,
  • pus tējkarote dabiska vaniļas ekstrakta,
  • šķipsna sarīvēta muskatrieksta.

Pasniegšanai: 

  • 1 tējkarote pūdercukura,
  • ogas vai augļi pēc izvēles,
  • svaigs saldais krējums vai jogurts bez piedevām.

Gatavošana:

1

Ja izmanto saldētus augļus, tos izkārto uz šķīvja un nedaudz atkausē. Ugunsizturīgu stikla cepamo trauku ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Katliņā uzsilda pienu, bet neļauj uzvārīties.

3

Maizei nogriež garozu, apziež ar sviestu un sagriež trijstūrīšos vai kvadrātos.

4

Pāris maizes šķēles ieliek cepamā trauka dibenā, virsū liek daļu augļu maisījuma, apkaisa ar cukuru – tā atkārto, līdz visa maize un augļi izlietoti, nobeidz ar maizes kārtu.

5

Bļodā iesit olas, viegli sakuļ, iemaisa silto pienu un vaniļu, atkal apmaisa un maisījumu uzmanīgi uzlej maizes un augļu kārtojumam.

6

Pārkaisa ar muskatriekstu, ievieto līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz pudiņš sacietējis un kļuvis zeltaini brūns.

7

Izņem, padzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar ogām vai augļiem un pasniedz ar saputotu saldo krējumu vai jogurtu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kārtojumi, pudiņi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...