Maizes pudiņš ar pūdercukuru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350 ml trekna piena,
  • 300 g svaigu vai saldētu augļu,
  • 8–10 šķēles pilngraudu maizes,
  • 50 g mīksta sviesta,
  • 3 ēdamkarotes «Muscovado» cukura,
  • 2 lielas olas,
  • pus tējkarote dabiska vaniļas ekstrakta,
  • šķipsna sarīvēta muskatrieksta.

Pasniegšanai: 

  • 1 tējkarote pūdercukura,
  • ogas vai augļi pēc izvēles,
  • svaigs saldais krējums vai jogurts bez piedevām.

Gatavošana:

1

Ja izmanto saldētus augļus, tos izkārto uz šķīvja un nedaudz atkausē. Ugunsizturīgu stikla cepamo trauku ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Katliņā uzsilda pienu, bet neļauj uzvārīties.

3

Maizei nogriež garozu, apziež ar sviestu un sagriež trijstūrīšos vai kvadrātos.

4

Pāris maizes šķēles ieliek cepamā trauka dibenā, virsū liek daļu augļu maisījuma, apkaisa ar cukuru – tā atkārto, līdz visa maize un augļi izlietoti, nobeidz ar maizes kārtu.

5

Bļodā iesit olas, viegli sakuļ, iemaisa silto pienu un vaniļu, atkal apmaisa un maisījumu uzmanīgi uzlej maizes un augļu kārtojumam.

6

Pārkaisa ar muskatriekstu, ievieto līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz pudiņš sacietējis un kļuvis zeltaini brūns.

7

Izņem, padzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar ogām vai augļiem un pasniedz ar saputotu saldo krējumu vai jogurtu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kārtojumi, pudiņi