Mazās ābolu kūciņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Smilšu mīklai:

  • 100 g auksta sviesta,
  • 175 g miltu,
  • naža gals smalkās sāls,
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens,
  • 1 ēdamkarote pūdercukura.

Pildījumam:

  • 4–6 āboli,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • puscitrona sula,
  • 2 tējkarotes kanēļa,
  • 2 saujas rozīņu.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā ber miltus, sāli, pūdercukuru un visu samaisa. Pievieno smalki sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Pielej ūdeni un veikli samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.

2

Nomizo ābolus, izgriež serdes, nomizo un mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.

3

Saber ābolus bļodā, pārlej ar citronu sulu, pieber kanēli, cukuru, rozīnes un samaisa.

4

Mīklu izrullē un sagriež mazākos gabaliņos, kurus ieklāj mafinu pannas iedobītēs. Liekās malas nogriež, bet neizmet – noderēs dekorēšanai. Pilda virsū ābolu masu un to pārber ar sadrupinātiem mīklas pārpalikumiem.

5

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 50 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.

6

Pēc izņemšanas no krāsns ābolkūciņas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar saldējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...