Mazās, gaumīgās rauga pankūkas ir ideāli piemērotas svētkiem – tās izskatās tik eleganti, ka grūti atturēties no iemūžināšanas. Taču bez pievilcīgā izskata, tās ir arī ļoti gardas, tāpēc, ja vēlaties ko izsmalcinātāku par ierastajām pankūkām, noteikti pagatavojiet šīs un pasniedziet ar ikriem un svaigu citrona šķēlīti. Lieliski iederēsies arī uzputots krēmsiers ar zaļumiem vai jogurta mērce.
Nepieciešams:
Nelielā bļodiņā vai krūzītē ieber sauso raugu, pievieno 50 ml jeb divas ēdamkarotes silta ūdens un atstāj raudzēties. Pēc 15 minūtēm pievieno 200 ml piena un iemaisa.
Uzbriedušo rauga masu pārliek lielākā traukā un pamazām liek klāt pusi no miltiem, viegli iemaisot. Kad milti pievienoti, biezo mīklu atstāj malā nobriest uz 15–20 minūtēm.
Tad masai pievieno atlikušo pienu, miltus, šķipsnu sāls un iemaisa. Mīklai pievieno saputotus olu dzeltenumus un iemaisa. Tad pievieno pusi dzidrinātā sviesta un noliek malā uzbriest. Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus ar šķipsnu sāls stingrās putās. Tad mīklā pa karotei liek olu baltumu masu, uzmanīgi iecilājot, bet nemaisot.
Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz dzidrinātā sviesta un liek pa karotei mīklas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Mazās pankūciņas pasniedz ar ikriem un citronu šķēlītēm.