Melleņu pankūkas amerikāņu gaumē ar medu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g miltu,
  • 50 g cukura,
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • 300 ml piena,
  • 2 olas,
  • 30 g kausēta sviesta,
  • 1 glāze melleņu,
  • medus, kļavu sīrups vai ievārījums – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Samaisa kopā sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Citā traukā sakuļ olas un pienu. Tad, lēni maisot, abas masas savieno. Iemaisa kausētu sviestu, lai pankūkas nepiedeg, un beigās pieber un izmaisa mellenes.

2

Uzkarsē pannu un cep pankūkas – pirmajai pankūkai pannu viegli ieziež ar eļļu (vai to apsmidzina ar eļļas dozatoru), bet pēc tam taukvielas vairs nelieto. Cep uz mērenas uguns, jo pārāk lielā karstumā pankūkas var lāga neizcepties. Pēc mīklas uzliešanas jāvēro, kad pankūkas maliņas sāk aprauties – tad tās var griezt uz otru pusi.

3

Izceptās pankūkas novieto traukā, kuru pārsedz ar folijas loksnīti, lai saglabātu siltumu.

4

Pasniedz ar medu, kļavu sīrupu vai kādu saldu ievārījumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Pamatēdieni, Pankūkas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...