Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Samaisa kopā sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Citā traukā sakuļ olas un pienu. Tad, lēni maisot, abas masas savieno. Iemaisa kausētu sviestu, lai pankūkas nepiedeg, un beigās pieber un izmaisa mellenes.
Uzkarsē pannu un cep pankūkas – pirmajai pankūkai pannu viegli ieziež ar eļļu (vai to apsmidzina ar eļļas dozatoru), bet pēc tam taukvielas vairs nelieto. Cep uz mērenas uguns, jo pārāk lielā karstumā pankūkas var lāga neizcepties. Pēc mīklas uzliešanas jāvēro, kad pankūkas maliņas sāk aprauties – tad tās var griezt uz otru pusi.
Izceptās pankūkas novieto traukā, kuru pārsedz ar folijas loksnīti, lai saglabātu siltumu.
Pasniedz ar medu, kļavu sīrupu vai kādu saldu ievārījumu.