Neparastais ķirbju sviests Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nudien ir ļoti interesanta recepte! Šis biezenim līdzīgais gala rezultāts lieliski papildinās plātsmaizes, kūkas, mafinus, dažādus desertus vai pat var tikt izmantots kā piedeva pie pankūkām.

Nepieciešams:

  • 800 g ķirbju biezeņa,
  • 100 g cukura,
  • 100 g brūnā cukura,
  • 240 ml dabīgas apelsīnu sulas,
  • 2 tējkarotes malta kanēļa,
  • pustējkarote malta ingvera,
  • naža gals malta muskatrieksta,
  • 2 tējkarotes citronu sulas.

Gatavošana:

1

Visas sastāvdaļas, izņemot citronu sulu, sajauc lielā stikla bļodā.

2

Pagatavoto masu lej karstumizturīgā traukā un liek karsēties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Karsē aptuveni 6 minūtes, tad izņem, apmaisa un atkal liek uz sešām minūtēm karsēties. Vēlreiz izņem, apmaisa un liek pēdējo reizi uz 6 minūtēm.

3

Karsto masu izņem no cepeškrāsns, piejauc citronu sulu, samaisa un ļauj tai atdzist.

4

Pilda burkās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...