Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Picas pārklāšanai:
Samaisa kopā visas picas sastāvdaļas – miltus, raugu, cukuru, sāli un ūdeni, samīca mīklu, pārliek pāri pārtikas plēvi un novieto nogatavināties uz 12–18 stundām istabas temperatūrā.
Pirms picu formēšanas sagatavo dārzeņus – tomātus sagriež šķēlēs, papriku – gredzenos, ziedkāpostus sadala mazās rozetītēs vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
Mīklu sadala vēlamā lieluma picu porcijās, ar rokām picas veido pamatni, ar pirkstiem izspaidot vēlamajā lielumā. Novieto uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Picas virsmu pārziež ar tomātu mērci, kārto virsū dārzeņus un, ja vēlas, pārkaisa ar rīvētu sieru. Ļauj vēl apmēram 10 minūtes uzrūgt.
Ievieto līdz 250 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 7 minūtes.