Olīvu un saulē kaltētu tomātu krēms Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Viena pavisam vienkārša un ātri pagatavojama uzkoda ar itālisku garšas buķeti – ballītēm vai vienkārši brokastu dažādošanai, lai pamēģinātu kaut ko savādāku nekā klasiskās siera vai tomātu maizītes. Nekādu papildu garšvielu nevajag, jo visas sastāvdaļas gana labi papildina cita citu. Ja izmanto blenderi, tad šādas uzkodas pagatavošana aizņems apmēram 5 minūtes.

Nepieciešams:

  • 10 melno olīvu bez kauliņiem,
  • 5–8 saulē kaltēti tomāti,
  • 200 g svaiga siera bez piedevām, piemēram, «Kārums».

Gatavošana:

1

Tomātus un olīvas sīki sasmalcina vai sablenderē. Sajauc kopā ar sieru. Pasniedz ar grauzdētas ciabatas maizes šķēlēm. Vienkārši, ātri un garšīgi!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Zivju

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...