Omletes un bekona rullīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ar šādu ēdienu izdosies pārsteigt jebkuru olu ēdēju – prasīgu, skeptisku un pat to, kuram šķiet, ka viņš ir izmēģinājis visus olu recepšu veidus.

Nepieciešams:

  • 4 olas,
  • 100 ml ūdens,
  • 6–7 šķēles bekona,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Bļodā iesit olas, pieber garšvielas un ar putojamo slotiņu vai dakšiņu sakuļ. Pielej ūdeni un samaisa.

2

Sakarsē pannu ar eļļu, uzlej olu masu un cep uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz omlete gatava. Omleti uzmanīgi izgāž uz dēlīša vai šķīvja un ļauj tai atdzist.

3

Uz taisnas virsmas, piemēram, dēlīša citu līdzās citai izklāj bekona šķēles, lai malas nedaudz pārklājas un neveidojas šķirbas starp tām. Ja vēlaties vairākus mazus rullīšus kā attēlā, izklājiet pa divām bekona šķēlēm!

4

Atdzisušo omleti sagriež strēmelēs vai arī veselu uzklāj uz bekona šķēlēm un sarullē – vispirms tikai pašu omleti tādā kā ciešā ruletē, tad omletes rulli noliek tuvāk sev virs bekona šķēlēm un sāk to rullēt uz vidu, pārlokot bekona šķēles un veidojot vienu lielu ruleti, ko apņem bekons. Ja veido mazus rullīšus, dara tāpat, vispirms sarullējot omleti un tad to ietinot bekonā.

5

Ruletes liek cepamajā traukā tā, lai bekona gala mala ir apakšā un cepot neatrullējas un cep 180 °C temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs.

6

Lai pasniedzot ruletes labāk turētos kopā, iespraudiet tajās irbulīšus!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Brokastis