Parastā gaļas pastēte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • gabaliņš liellopu gaļas un gabaliņš patreknas cūkgaļas – apmēram uz pusēm,
  • 1–2 sīpoli,
  • sāls, malti melnie pipari,
  • nedaudz eļļas cepšanai, 1–2 ēdamkarotes konjaka vai brendija.

Gatavošana:

1

Abas gaļas noskalo, sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sasmalcina.

2

Sakarsē 2 pannas, uz vienas bez taukvielām liek cepties trekno cūkgaļu, uz otras uzlej nedaudz eļļas un liek virsū liellopu gaļu. kādu brīdi abas pacep, tad cūkgaļai pievieno sagriezto sīpolu un apsāla, bet liellopu gaļu turpina cept tāpat. Kad gaļas apcepušas, katrai no tām pievieno nedaudz ūdens, liellopu gaļai pieliek sāli, un pasutina. Izsutinātas gaļas un sīpolus noņem no pannām un sajauc kopā. Pannā, kur cepās cūkgaļa, ielej brendiju, patvaicē, lai izdalās alkohols, noņem no pavarda.

3

Apceptās gaļas izmaļ caur gaļasmašīnu un maļot pievieno cūkgaļas pannas novārījumu. Tā kā tai jau ir treknums, tad sviestu nepievieno. Ievieto porciju traukos un ļauj atdzist.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...