Omleti var pildīt ar jebko – ar sēnēm, dārzeņiem, maltu gaļu, šķiņķi, cauraudzi u.c. Tā kā pati omlete izcepas ātri, tad pildījums ir jāsagatavo pirms tam. Sakultās olas var cept gan eļļā, gan sviestā – sviestā sanāk gardāk, bet, lai tas nepiedegtu, ir vērts pieliet pavisam nedaudz eļļas.
Nepieciešams (1 porcijai):
Pildījumam:
Vispirms uz vienas pannas sagatavo pildījumu – vispirms taukvielās apcep smalkāk sagrieztu cauraudzi un sasmalcinātu sīpolu, tad pievieno kubiņos sagrieztus vārītus kartupeļus, apcep un noņem no pavarda.
Vienai porcijai pietiek ar divām olām, kurām pievieno 2–4 ēdamkarotes piena vai ūdens, neaizmirstot arī par garšvielām un sāli, visu labi sakuļ. Tā omlete izcepsies gana plāna un to būs vieglāk pārlocīt, jo biezākas omletes locījuma vietā var saplīst.
Pannā labi sakarsē taukvielas, liesmu samazina uz mērenu, tad pannā ielej olu masu. Kad tā pamatnē jau savilkusies, vienā pusē novieto sagatavoto pildījumu, pārkaisa ar sieru un uzliek vāku. Gandrīz tūlīt vai pēc maza brītiņa liesmu izslēdz, lai omlete nepārceptos.
Tai tā ļauj pastāvēt2–3 minūtes. tad vāku noņem un ar pildījumu neapbērto omletes pusi uzmanīgi ar vienu vai divām virtuves lāpstiņām pārloka pāri pildījumam. Apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz.