Nepieciešams:
Ūdeni uzsilda, bet neuzvāra – tam jābūt pakarstam, bet tādam, lai neapplaucētu.
Sasmalcinātu kokosriekstu mīkstumu (no viena vidēja augļa var iegūt nepilnu glāzi izejvielas) liek blenderī vai virtuves kombainā, pārlej ar pusi karstā ūdens un smalcina vairākas minūtes, līdz iegūta bieza, krēmveida masa.
Caurdurī ieklāj vairākās kārtās saliktu marli un notecina šķidrumu.
Palikušos biezumus nospiež un liek atpakaļ blenderī, pārlej ar otru daļu karstā ūdens un atkal vairākas minūtes smalcina, pēc tam šķidrumu atkal caur marli notecina caurdurī.
Abus šķidrumus savieno kopā un izmanto pēc vajadzības. Var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas. Stāvot tas var noslāņoties, tad pirms lietošanas iegūto šķidrumu sakrata.
Gatavojot kokteiļus, kokosriekstu pienam pievieno vaniļu, kakao vai zemenes – kā svaigas, tā arī saldētas.