Nepieciešams:
250 g mandeļu ar visu miziņu noskalo, tad ieber traukā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai tās pilnībā pārklātu, un atstāj uz 8–10 stundām.
Pēc tam izmirkušajām, spīdīgajām mandelēm pielej 0,5 litrus karsta ūdens un virtuves kombainā vai blenderī smalcina tik ilgi, līdz izveidojas viendabīgs, bālgans šķidrums. Ja vēlas mazāk krēmīgu šķidrumu, karsto ūdeni var pievienot vairāk, piemēram, 1 glāzi.
Šķidrumu izkāš caur sietu, kurā ieklāta dubulti salikta marle. Tajā palikušos biezumus rūpīgi izspiež un šķidrumu pievieno izkāstajam pienam.
Palikušos biezumus izžāvē un izmanto kā mandeļu miltus kulinārijā.
Iegūtajam šķidram nav izteiktas garšas, visbiežāk to saldina – ar kļavu sīrupu vai medu, pieliek garšvielas – vanilīnu u.c., taču var arī padarīt sāļāku, pievienojot sāli un nedaudz citrona sulas. Uzglabā ledusskapī līdz 3 dienām.