Pašu gatavots mandeļu piens Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g mandeļu,
  • ūdens pārliešanai, lai mērcētu,
  • 0,5 l verdoša ūdens,
  • saldas vai sāļas piedevas – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

250 g mandeļu ar visu miziņu noskalo, tad ieber traukā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai tās pilnībā pārklātu, un atstāj uz 8–10 stundām.

2

Pēc tam izmirkušajām, spīdīgajām mandelēm pielej 0,5 litrus karsta ūdens un virtuves kombainā vai blenderī smalcina tik ilgi, līdz izveidojas viendabīgs, bālgans šķidrums. Ja vēlas mazāk krēmīgu šķidrumu, karsto ūdeni var pievienot vairāk, piemēram, 1 glāzi.

3

Šķidrumu izkāš caur sietu, kurā ieklāta dubulti salikta marle. Tajā palikušos biezumus rūpīgi izspiež un šķidrumu pievieno izkāstajam pienam.

4

Palikušos biezumus izžāvē un izmanto kā mandeļu miltus kulinārijā.

5

Iegūtajam šķidram nav izteiktas garšas, visbiežāk to saldina – ar kļavu sīrupu vai medu, pieliek garšvielas – vanilīnu u.c., taču var arī padarīt sāļāku, pievienojot sāli un nedaudz citrona sulas. Uzglabā ledusskapī līdz 3 dienām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Dzērieni, Veselībai

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...