Nevienā pankūku ballē neiztikt bez klasiskajām plānajām pankūkām, kuras katrs pats var pildīt ar savām iecienītākajām sastāvdaļām – šķiņķi, sieru vai biezpienu. Šāda pieeja brokastu rītam būs vislabākā, jo katrs pats varēs izdomāt, ēst tās saldas vai sāļas, tāpēc bruņojieties ar pacietību un sacepiet kārtīgu plāno pankūku kalnu, ar ko iepriecināt savus mīļos.
Nepieciešams:
Bļodā saputo olas kopā ar sāli un cukuru. Tad pamazām lej klāt pienu un puto. Kad piens pievienots, pamazām ber klāt miltu un maisa, lai veidojas viendabīga mīkla bez kunkuļiem. Ja šķiet, ka mīkla ir par biezu, pievieno 50–100 ml ūdens. Beigās pievieno eļļu un to iemaisa. Jāņem vērā, ka pankūku mīklai jābūt šķidrai, lai gatavās pankūkas būtu viegli pildīt.
Uz pannas lej kausu mīklas un apcep pankūku no abām pusēm. Kad otra puse ir gandrīz apcepusies, tai pa vidu liek pildījumu, piemēram, sieru vai biezpienu, un malas pārloka, lai pildījums nelīst laukā. Salocītu pankūku atstāj uz pannas nedaudz pacepties, lai pildījums sasilst. Ja vēlas pankūkas pildīt pasniegšanas brīdī, tad katru izcepto pankūku liek uz liela, lēzena šķīvja un, kamēr cepas pārejās pankūkas, pa virsu uzliek vāku vai pārklāj foliju.
Noderīgs padoms – ja pēc visu pildīto pankūku gatavošanas tās jau atdzisušas, tad salieciet tās uz pannas citu citai blakus un tad pasildiet zem vāka dažas minūtes.