Pilngraudu maize ar kabaci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Arī maizes cepšanā kabacis ir lielisks sabiedrotais. Ar to maizīte izcepties īpaši sulīga, un nezinātājiem būs pat grūti uzminēt, kas ir tās saturā. Ja vēlaties, pievienojiet mīklai sauju kapātu riekstu, tad tā būs vēl sātīgāka un labumiem bagātāka.

Nepieciešams:

  • 300 g kabaču,
  • 250 g pilngraudu miltu,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • naža gals sodas,
  • 2 olas,
  • 80 ml eļļas,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 50 g cietā siera.

Gatavošana:

1

Kabačus sarīvē uz sakņu rīves un liek sietā virs bļodas, lai notek sula.

2

Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sodu un sāli.

3

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar eļļu, tad iemaisa smalki sarīvētu sieru.

4

Kabačus sajauc ar olu masu, rūpīgi samaisa un tad pa karotei iecilā miltu maisījumā. Masu sajauc viendabīgu, lai ir izmantoti visi milti.

5

Masu lej ietaukotā maizes vai kēksa formā un cep 45–55 minūtes 180 °C temperatūrā. Pirms maizi izņemt to ar koka irbulīti pārbauda, vai kociņš pēc ieduršanas nav aplipis ar jēlu mīklu.

6

Kad maize formā padzisusi, to izņem, apgriežot formu otrādi, un ļauj maizei pilnībā atdzist, tikai tad to griež šķēlēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas