Amerikāņiem ir lieliska brīvdienu tradīcija – brokastīs ēst gaisīgas, pufīgas pankūkas, kas pēc noskaņojuma pasniegtas ar kļavu sīrupu, medu, izkausētu sviestu, šokolādes sīrupu, ievārījumu vai svaigām ogām un pat kādu saldējuma bumbu. Tik daudz iespēju un variāciju, bet visas kā viena ir izcili gardas un tik ļoti atbilstošas lutināšanai. Pagatavojiet šīs pankūkas, un jūs noteikti nenožēlosiet pie plīts pavadīto laiku.
Nepieciešams:
Miltus ber lielā bļodā un sajauc kopā ar sodu un sāli. Vislabāk, ja miltus izsijā, tad neveidojas kunkuļi.
Olu dzeltenumus saputo kopā ar izkausētu sviestu, cukuru un paniņām. Šai šķidrajai masai pamazām – pa ēdamkarotei – liek klāt sausās sastāvdaļas un viegli iemaisa viendabīgā masā.
Atsevišķā traukā saputo olu baltumus mīkstās putās, īsi pirms putošanas beigām pievienojot šķipsnu sāli. Tad olu baltumus pa daļām iecilā mīklā, kuru pēc tam liek malā nedaudz atpūsties.
Sakarsē pannu un, ja nepieciešams, pievieno eļļu. Uz pannas pa ēdamkarotei liek mīklu un, tiklīdz apakšpusē malas top matētas, tā griež uz otru pusi. Lai nepārceptu pankūkas, jo tās izcepas ļoti ātri, uz pannas vienlaikus neliek pārāk daudz mīklas – vislabāk 3–4 karotes.
Pankūkas pasniedz ar piedevām pēc izvēles – ievārījumu, sīrupiem, svaigām ogām vai kausētu šokolādi.