Pupiņu–sēņu veģetārā pastēte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2/3 glāzes pupiņu,
  • 100 g šampinjonu,
  • 1 burkāns,
  • 1 sīpols,
  • pa šķipsnai – maltu melno piparu, sagrūstu koriandra sēklu un paprikas pulvera,
  • sāls – pēc garšas,
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta,
  • nedaudz svaigu zaļumu – dilles, pētersīļi vai lociņi,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Pupiņas 6–7 stundas nomērcē, pēc tam novāra (var izmantot arī konservētas pupiņas, tad mērcēšana un vārīšana izpaliek) un nokāš.

2

Sīpolu un burkānu nomizo, smalki sasmalcina. Šampinjonus notīra un sagriež.

3

Uz pannas apcep sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un cep, līdz tie kļūst mīksti. tad pieliek sēnes, garšvielas, sāli un cep, kamēr sēnes gatavas.

4

Blenderī ievieto pannas saturu, pupiņas, sviestu un visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas