Pupiņu–sēņu veģetārā pastēte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2/3 glāzes pupiņu,
  • 100 g šampinjonu,
  • 1 burkāns,
  • 1 sīpols,
  • pa šķipsnai – maltu melno piparu, sagrūstu koriandra sēklu un paprikas pulvera,
  • sāls – pēc garšas,
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta,
  • nedaudz svaigu zaļumu – dilles, pētersīļi vai lociņi,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Pupiņas 6–7 stundas nomērcē, pēc tam novāra (var izmantot arī konservētas pupiņas, tad mērcēšana un vārīšana izpaliek) un nokāš.

2

Sīpolu un burkānu nomizo, smalki sasmalcina. Šampinjonus notīra un sagriež.

3

Uz pannas apcep sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un cep, līdz tie kļūst mīksti. tad pieliek sēnes, garšvielas, sāli un cep, kamēr sēnes gatavas.

4

Blenderī ievieto pannas saturu, pupiņas, sviestu un visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...