Putnu aknu pastēte
Nepieciešams
150 g vistu, cāļu vai citu...
Nepieciešams
Smēriņam
Pagatavo mīklu – sajauc siltu pienu ar raugu un trešdaļu cukura, ļauj brīdi pastāvēt, tad kopā ar miltiem, ūdeni, cukuru un sāli visu samīca mīklā. Ļauj uzrūgt.
Gatavu mīklu sadala bumbiņās un liek uz ietaukotas plāts. Pārklāj ar dvieli un patur 20 minūtes.
Uzrūgušas bulciņas pārziež ar olas dzeltenumu. Plāti ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep ~20 minūtes.
Pagatavo ķiploku smēriņu – sasmalcina ķiplokus, pievieno augu eļļu, sakapātus zaļumus un sāli, visu samaisa.
Bulciņas izņem no cepeškrāsns un karstas pārziež ar ķiploku smēriņu.