Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 2,5 glāzes miltu
  • 250 ml silta ūdens
  • 50 ml silta piena
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • pus tējkarote sāls
  • taukvielas plāts ietaukošanai
  • 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai

Smēriņam

  • 2–3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • zaļumi
  • šķipsna sāls

Gatavošana:

1

Pagatavo mīklu – sajauc siltu pienu ar raugu un trešdaļu cukura, ļauj brīdi pastāvēt, tad kopā ar miltiem, ūdeni, cukuru un sāli visu samīca mīklā. Ļauj uzrūgt.

2

Gatavu mīklu sadala bumbiņās un liek uz ietaukotas plāts. Pārklāj ar dvieli un patur 20 minūtes.

3

Uzrūgušas bulciņas pārziež ar olas dzeltenumu. Plāti ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep ~20 minūtes.

4

Pagatavo ķiploku smēriņu – sasmalcina ķiplokus, pievieno augu eļļu, sakapātus zaļumus un sāli, visu samaisa.

5

Bulciņas izņem no cepeškrāsns un karstas pārziež ar ķiploku smēriņu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Svētki, Lieldienas, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...