Šī sāļā rulete ne vien greznos svētku galdu, bet arī patīkami pārsteigs gardēžus.
Nepieciešams
Mīklai:
Sagatavo sēņu–gaļas pildījumu. Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes. Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.
Pagatavo ķirbju krēmu – samaisa kopā cepto, sablendēto ķirbji un krēmsieru.
Gatavo ruletes mīklu: Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot apcep 1 minūti. Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt. Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlēkt no pannas malām. Pārej bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus.
Citā bļodā olu baltumus saputo stingrās putās, sadala četrās daļās un ar koka karoti pa kārtai visas daļas lēnām iemaisa mīklā. Tad iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus.
Mīklu ielej 20x30 cm cepamajā pannā un ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 °C temperatūrai. Cep aptuveni 20–25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina.
Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis. Uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē 2 minūtes. Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbju krēmu, pa virsu liek sēņu–gaļas pildījumu. Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti. Ļauj 5 minūtes iestāvēties un tad sagriež šķēlēs. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.