Kas to būtu domājis, ka kabacis lieti noder vafeļu gatavošanā? Vafeles var būt ne tikai kā saldais, bet arī kā garda sāļā versija. Par kabača klātbūtni pateiks vien retais, bet vienalga, recepte ir jāizmēģina!
Nepieciešams:
Katliņā izkausē sviestu. Uz smalkās rīves sarīvē kabaci un kabaču masu liek sietā virs bļodas, lai notek liekais šķidrums.
Krūzes blenderī iesit olas, pievieno nedaudz padzisušu izkausēto sviestu, pienu un sablendē. Masai pievieno skābo krējumu, miltus, cepamo pulveri, garšvielas, sāli un vēlreiz sablendē. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē, tāpēc pēc nepieciešamības var pievienot vēl miltus vai pienu.
Masu lej bļodā, sajauc ar notecinātiem un sarīvētiem kabačiem, kuri nedrīkst būt pārāk šķidri un pļurīgi, un mīklu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
Sakarsē vafeļu pannu un lej mīklu katrā nodalījumā. Cep dažas minūtes, līdz vafeles ir zeltaini brūnas no abām pusēm.
Pasniedz ar skābo krējumu vai kādu jogurta mērci.