Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Nepieciešams:
Nomizotus banānus sastampā ar dakšiņu vai sajauc blenderī putriņas konsistencē.
Bļodā rūpīgi sajauc olu ar cukuru, eļļu, skābo krējumu un vaniļas ekstraktu. Iemaisa banānu masu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja šķiet par sausu, pievieno vēl krējumu. Tad mīklā iemaisa uz pusēm vai smalkākās šķēlēs sagrieztas zemenes.
Maizes cepšanas formu iesmērē ar sviestu un sapilda ar pagatavoto mīklu. Cep aptuveni stundu 180 °C temperatūrā, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.
Gatavo maizi atpūtina zem dvielīša vismaz 20 minūtes un tikai tad izņem no formas. Ļauj maizei atdzist, citādi to būs grūti sagriezt šķēlēs.