Saldā banānu un zemeņu maize Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 ola,
  • 150 g cukura,
  • 50 g augu eļļas,
  • 3 nelieli banāni,
  • 200–300 g zemeņu,
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi jogurta vai skābā krējuma,
  • pustējkarote vaniļas ekstrakta,
  • 170 g miltu,
  • pustējkarote cepamā pulvera,
  • pustējkarote sodas,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Nomizotus banānus sastampā ar dakšiņu vai sajauc blenderī putriņas konsistencē.

2

Bļodā rūpīgi sajauc olu ar cukuru, eļļu, skābo krējumu un vaniļas ekstraktu. Iemaisa banānu masu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja šķiet par sausu, pievieno vēl krējumu. Tad mīklā iemaisa uz pusēm vai smalkākās šķēlēs sagrieztas zemenes.

3

Maizes cepšanas formu iesmērē ar sviestu un sapilda ar pagatavoto mīklu. Cep aptuveni stundu 180 °C temperatūrā, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

4

Gatavo maizi atpūtina zem dvielīša vismaz 20 minūtes un tikai tad izņem no formas. Ļauj maizei atdzist, citādi to būs grūti sagriezt šķēlēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...