Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Šo brokastu ēdienu var papildināt, pārberot olai sieru, virs gaļas novietojot arī vēl sasmalcinātus dārzeņus, sēnes vai ko citu.
Nepieciešams:
Saldētās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Kad mīkla ir viegli sagriežama, trīs plāksnes sagriež uz pusēm un katru iegūto kvadrātu ieklāj mafinu pannas iedobē. Ieklāj tā, lai pamatne kārtīgi ieguļ, bet malas paliek pārlocītas pāri.
Katrā iedobē virs mīklas ieklāj šķiņķa vai bekona šķēli. Tad ielej olu, pārber ar sāli, pipariem un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep tik ilgi, līdz olu dzeltenums ir sarecējis. Ja negribas līdz galam izceptu olu, pannu izņem ātrāk.
Pirms pasniegšanas pārber veselīgos dīgstus.