Sātīgie Lieldienu brokastu sainīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šo brokastu ēdienu var papildināt, pārberot olai sieru, virs gaļas novietojot arī vēl sasmalcinātus dārzeņus, sēnes vai ko citu.

Nepieciešams:

  • paciņa kārtainās bezrauga mīklas,
  • 6 olas,
  • šķiņķa vai bekona šķēles,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • dīgsti pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Saldētās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Kad mīkla ir viegli sagriežama, trīs plāksnes sagriež uz pusēm un katru iegūto kvadrātu ieklāj mafinu pannas iedobē. Ieklāj tā, lai pamatne kārtīgi ieguļ, bet malas paliek pārlocītas pāri.

2

Katrā iedobē virs mīklas ieklāj šķiņķa vai bekona šķēli. Tad ielej olu, pārber ar sāli, pipariem un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep tik ilgi, līdz olu dzeltenums ir sarecējis. Ja negribas līdz galam izceptu olu, pannu izņem ātrāk.

3

Pirms pasniegšanas pārber veselīgos dīgstus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas, Lieldienas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...