Lai iegūtu patiešām lielisku šokolādes dzērienu, ir svarīgi izmantot ne vien kvalitatīvu kakao pulveri, bet arī piemērotu cukuru. Ja lieto gatavās kakao granulas vai pulveri, tad klasiskajam karstās šokolādes dzērienam cukura ir par daudz. To pievieno, lai panāktu intensīvāku garšu, bet rezultāts ir pretējs – ar saldi šķebinošu, pliekanu pēcgaršu.
Jāņem vērā, ka parastais baltais cukurs dod tikai saldumu, savukārt tumšais karamelizētais cukurs dara garšu izteiktāku, bet Demeraras brūnais cukurs piešķir tikko jaušamu karameļu garšu.
Labam šokolādes dzērienam ir bagātīga garšas un smaržas buķete, kā arī īpaša odziņa. Par to var kalpot dažādas piedevas – vaniļa, kanēlis, muskatrieksts, čili pipari, alkohols. Ieteicams izvēlēties tikai vienu piedevu, neskaitot šķipsniņu sāls, kas ir neatņemama sastāvdaļa, lai garšu izceltu, lai padarītu to intensīvāku. Savukārt no alkohola var pamēģināt pieliet nedaudz ruma vai Rīgas melnā balzama.
Nepieciešams (1 krūzītei):
Abi veidu šokolādi salauž gabaliņos.
Katliņā vai pannā ar biezām malām ielej pusi piena un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno salauztos šokolādes gabaliņus un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tie izkusuši.
Pielej atlikušo pienu, saldo krējumu, cukuru un uzkarsē, bet nevāra. Piemet sāli un kanēli, samaisa un lej krūzītē.
Pasniedz ar maršmelovu (amerikāņu zefīra) gabaliņiem.