Spinātu pankūkas ar lasi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Plānās pankūkas ir klasika, bet vai esat mēģinājuši izcept krāsainas pankūkas? Piemēram, zaļas vai sarkanas? Piedāvāju pagatavot pankūkas zaļā krāsā – bez jebkādām mākslīgām krāsvielām, bet ar spinātiem. No masas var cept arī mazās, bet es taisīju lielās, lai tās varu pildīt ar krēmsieru un lasi. Laša vietā pildījumā var likt arī ko citu. Krāsaina un veselīga uzkoda!

Nepieciešams

Mīklai:

  • 1– 2 ēdamkarotes spinātu pulvera (var iegādāties veikalā «Spice House» Rīgā vai arī pāris sauju svaigu spinātu smalki sasmalcināt blenderī),
  • 0,5 litri piens (aptuveni),
  • 1–2 olas,
  • 250–300 g milti,
  • sāls un cukurs pēc garšas.

Pildījumam:

  • 100–200 g svaigā krēmsiera,
  • 100–150 g kūpināta laša,
  • svaiga citrona sula.

Gatavošana:

1

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Konsistencei jābūt šķidrai – kā jau plānajām pankūkām. Atstāj mīklu uz 15 minūtēm atpūsties.

2

Cep lielās pankūkas, mazliet atdzesē. Tad uz katras pankūkas smērē krēmsieru, liek plāni sagrieztu lasi, pārslaka ar nelielu daudzumu citrona sulas un gareniski sarullē. Var ēst uzreiz, vai arī atdzesētas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Pamatēdieni, Pankūkas